
Moderní obsluha - Jiří Černý a kol.
Kniha je uspořádána do dvou dílů, které na sebe volně navazují.
První díl Vás seznámí se základními znalostmi a pravidly v obsluze od definování základních pojmů, popisu vhodného inventáře, abecedy prostírání přes základy kuchařského a cukrářského umění, které by měl každý obsluhující navíc ke své profesi ovládat, až po jednoduchou i složitou obsluhu hostů při podávání snídaní, obědů a večeří podle současných mezinárodních pravidel a zvyklostí.
Druhý díl je zaměřen na provoz špičkových mezinárodních restaurací, vináren, barů a specializovaných pohostinských středisek. Budete se moci seznámit s těmi druhy pokrmů, které vyžadují zvláštní prostírání a úpravu stolu; se zásadami přípravy pokrmů, kterou zcela nebo jen z části provádí obsluhující přímo před zraky hosta; se zásadami flambování pokrmů i s pravidly dranžírování masa jatečných zvířat, drůbeže, zvěřiny; se zásadami plátkování ryb, dělení a porcování korýšů a ovoce. Závěr druhého dílu naší knihy je věnován činnosti barmana v mezinárodním hotelu. Uvádíme zde receptury klasických i moderních, alkoholických i nealkoholických míšených nápojů.
Tato publikace je určena především pro pracovníky v obsluze číšníky - servírky a barmany. Přínosem bude jistě také pro majitele nebo provozovatele restaurací, jídelen, kaváren, cukráren, snack barů, nočních podníků a pod...
314 stran
Původní cena 218,- Kč sleva 5% Druhé upravené a doplněné vydání.
Evidenční číslo: | 80-7032-961-0 |
Nakladatelství: | IQ 147 |
Autor: | Černý Jiří; Srkala Antonín |
Rok vydání: | 1997 |
Stav: | nové zboží |